Startsida
Lönnkrogen
Butiken
Arkiv
Recept
Aktuellt
In English

Järnbiffar (Hirsbiffar)

1 kg potatis
1dl skalad hirs
Vatten smaksatt med örtsalt

Lägg potatis och hirs i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker potatisen. Koka tills hirsen har kommit upp till ytan. Ställ kastrullen på en tjock träplanka (skärbräda ca 5 cm tjock) med locket på för att efterkoka i ca 30 minuter.
När potatisen känns färdig så är även hirsen klar. Mosa potatis och hirs. Smaksätt gärna med t ex: timjan, oregano, cashew-
nötter. Forma till biffar, vänd dem i potatismjöl och stek tills att de är gyllenbruna. Det är också mycket gott att servera som vanlig potatismos.

Smaklig spis!

 
 
 

Blomkålsmousse 4 portioner

6 dl riven blomkål
6 dl gräddfil eller filmjölk
1/2 dl finhackad purjolök
1/2 tsk Ottsjökockens örtsalt
2 msk gelatinpulver eller Agar Agar

Blanda alla ingredienser utom gelatinet. Smält gelatinet enligt anvisningen på förpackningen.
Rör ner det upplösta gelatinet i blomkålsmoussen och häll smeten i en oljad/vattensköljd form.
Ställ kallt tills moussen stelnat, ca 1 timme. Doppa formen ett ögonblick i varmt vatten och
stjälp upp på ett serveringsfat.

Rödbetsmousse

Byt ut blomkålen mot 8 dl kokta färska rivna rödbetor. Följ för övrigt ovanstående recept.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S